preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Trsat" Rijeka

Login

 

Klikom se pokreće skidanje uputa za pristup Online roditeljskim sastancima

MS TEAMS

e-Dnevnik

Upisi u srednje škole

Korisne stranice

     

    

   

 

Kalendar
« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

  Izvor: http://www.meteo-info.hr

Grad Rijeka

Riječki karneval

Korisni linkovi

 

Tražilica
RASPORED SATI

 

Vremenik ispita

Raspored informacija

                                                                                                                                         

Priloženi dokumenti:
Termini informacija.docx

ŠKOLSKO ZVONO

Priloženi dokumenti:
raspored trajanja nastave.docx

KATALOG UDŽBENIKA

Kalendar rada

Školski kurikulum

Arhiva naših vijesti

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 4. 2017.

Ovaj mjesec: 7454
Ovaj tjedan: 1035
Danas: 23
Engleski jezik - 5. razred
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
4f * Across Cultures & 4 * CLIL - The Eatwell guide
Autor: Gordana Topolnik, 5. 5. 2020.

Dragi petaši,

pogledajte novo gradivo za ovaj tjedan 4.-8.5.2020. pod "opširnije".

Dodana su tri videa za obradu gradiva.


Tjedan 4.-8.5.2020.

1.sat – Writing: A recipe

 

 4f * Across Cultures  (2 sata), Udžbenik, str. 68- 69

Task 1 – Reading – Pročitaj naslov teksta Street Food i pogledaj slike. U kojim je državama popularna prikazana hrana?

Pogledaj, poslušaj i pročitaj tekstove pa odgovori:

Video 1 - filmić na početku stranice 68

https://www.loom.com/share/6899f752f36d46e989a788362511c6bf

 

Video 2 – obrada stranica 68 i 69

https://www.loom.com/share/78c42ec52ac649dd8a4f0530eb678213

Nove riječi:

fish and chips – riba i prženi krumpirići

vendor – prodavač

cod - bakalar

haddock – koljak = vrsta bakalara

batter – tijesto

fry – pržiti

wrap – zamotati

vinegar – ocat

cart – kolica

bun – žemlja

steam – kuhati u pari

warm up – zagrijati

oven – pećnica

toppings – preljev, dodatak

mustard – senf

relish – začin

spicy – začinjeno, pikantno

Task 2 – Pročitati tekstove još jednom i označiti rečenice sa Right / Wrong / Doesn't say

Task 3 - Odgovori na pitanja. Potraži odgovore u tekstu.

Task 4 – Pročitaj tekst naglas. Pronađi u tekstu 4 pridjeva koji opisuju hranu i 4 glagola koja se odnose na pripremu hrane.

(4 pridjeva: popular, delicious, tasty, spicy;     4 glagola: fry, add, stem, warm up)

Types of food:

-vegetables: chips, onion, red pepper

-fish: cod, haddock

 

Vocabulary in use, Udžbenik, str. 69

Task 5 – Dovrši rečenice s ponuđenim riječima. Koje riječi opisuju način pripreme hrane?

Task 6 – Upotrijebite ponuđenu rečenicu i izgovorite ju naglas

Task 7 – Listening – Poslušaj i odaberi točan odgovor.

Task 8 – NE RADIMO, već ste imali sličan zadatak vezan uz recept

 

Video 3

https://www.loom.com/share/f07a7903a4374825ba274e19758916d6

4 * CLIL – The Eatwell guide, Udžbenik, str. 70

-Pogledati i pročitati „Eatwell guide“

Nove riječi:

calcium – kalcij

calorie – kalorija

fat – mast

liquid – tekućina

protein – bjelančevina

spread – namaz

vitamin – vitamin

 

Task 1 – Pročitaj pitanje, daj svoj odgovor, poslušaj i provjeri.

Task 2 – Dovrši rečenice. Pomoć potraži u tekstu.

Task 3 – Recite naglas koju hranu / pića obično ne jedete iz Eatwell guidea. Služi se ponuđenim rečenicama

Task 4 – Think! – Koja je namjera članka? Da te informira ili zabavi? Želiš li išta promijeniti u svojem načinu prehrane zbog informacija koje si pročitao u tekstu?

 

Radna bilježnica, str. 35

Task 1 – Pročitati email i poredati odjeljke pravilnim redoslijedom.

Task 2 – Označiti tvrdnje kao točne, netočne i ne kaže.

Task 3 – Odabrati točan kraj rečenice: a,b, ili c.

 

Za one koji žele više vježbati:

Udžbenik, str. 72-73 (Progress check)

Radna bilježnica, str. 36-39 (Revision Units 3-4)

-sve vježbe i rješenja su na Digibooks platformi

 

 

 

 

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju