2020-04-02 10:50:27

Obavijest roditeljima i učenicima

Dragi učenici i roditelji,

vjerujem kako se uspješno nosite s ovom neočekivanom situacijom i ostajete optimistični  u svakom smislu. S obzirom da nitko nije mogao biti spreman na ovakav izazov, mislim da se dobro svi skupa snalazimo, i učenici i učitelji, a i roditelji, sudeći prema svim do sada prikupljenim informacijama.

U trećem smo tjednu nastave na daljinu i očekujemo Upute za vrednovanje i ocjenjivanje u virtualnom okruženju od Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Prema uputama MZO, sljedeći tjedan će biti tjedan ponavljanja i planiranja.

Učenici razredne nastave trebaju pratiti program Škole na Trećem (HRT 3), a učenici predmetne nastave prate videolekcije prema uputama svojih učitelja. Na SPTV i RTL 2 bit će prikazivane videolekcije koje su već bile na rasporedu, izborni predmeti i međupredmetne teme.

Učitelji će u tjednu od 6. do 9. travnja 2020. analizirati aktivnosti učenika tijekom prethodnih triju tjedana nastave na daljinu te im dati povratnu informaciju o tome je li njihova aktivnost bila u skladu s očekivanjima ili bi je trebalo unaprijediti. Za učenike koji nisu bili aktivni, razrednici trebaju kontaktirati roditelje kako bi se utvrdio razlog tog nesudjelovanja i pronašlo rješenje za poboljšanje.

Uvjerena sam kako ćemo, uz puno razumijevanja i strpljenja,  i vrednovanje i ocjenjivanje riješiti uspješno, kao i dosadašnje aktivnosti nastave na daljinu. 


Osnovna škola "Trsat" Rijeka