preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Trsat" Rijeka

Login

 

Klikom se pokreće skidanje uputa za pristup Online roditeljskim sastancima

MS TEAMS

e-Dnevnik

Upisi u srednje škole

Korisne stranice

     

    

   

 

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

  Izvor: http://www.meteo-info.hr

Grad Rijeka

Riječki karneval

Korisni linkovi

 

Tražilica
RASPORED SATI

 

Vremenik ispita

Raspored informacija

                                                                                                                                         

Priloženi dokumenti:
Termini informacija.docx

ŠKOLSKO ZVONO

Priloženi dokumenti:
raspored trajanja nastave.docx

KATALOG UDŽBENIKA

Kalendar rada

Školski kurikulum

Arhiva naših vijesti

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 4. 2017.

Ovaj mjesec: 1868
Ovaj tjedan: 389
Danas: 106
Kutak za učenike

Kako mu već i sam naziv kaže Kutak za učenike namijenjen je prvenstveno učenicima,  ali  i svima drugima koji su  zainteresirani za teme koje ćemo objavljivati.   Namjera nam je pomoći vam savjetima o učenju, prijateljstvu, sigurnosti na Internetu i sličnim aktualnim temama.

EVO I VAŽNOG PODSJETNIKA ZA SVE UČENIKE:


1. NA SATU PAŽLJIVO PRATITE IZLAGANJE UČITELJA ! Tako ćete kod kuće morati manje učiti , a više se igrati.

2. UČITE REDOVNO ! Tako ćete održati kontinuitet , jer su lekcije međusobno povezane i biće vam lakše.

3. UČITE TAKO ŠTO ĆETE RAZMIŠLJATI O ONOME ŠTO ČITATE ! Svaka lekcija je priča koja ima početak i kraj. Učite tako da povezujete sa onim što ste prethodno naučili. Tako naučena lekcija se teže zaboravlja.

4. REDOVNO PIŠITE DOMAĆE ZADAĆE ! I to je jedan vid učenja , a tako njegujete i radne navike i osjećaj odgovornosti.

5. NEMOJTE UČITI SAMO ZA OCJENU ! UČITE DA BISTE ZNALI ! Ono što je naučeno  samo za ocjenu brzo se zaboravlja.

6. NAUČITE KAKO UČITI ! Sve će onda biti mnogo lakše.

7. POŠTUJTE  SVOJE UČITELJE ! Bez njihovog usmjeravanja  bi vam bilo teško ostvariti dobre rezultate, a  proces učenja bi bio dvostruko duži i teži.

8. SA RODITELJIMA OBAVEZNO RAZGOVARAJTE O DOGAĐAJIIMA U ŠKOLI ! Tako ćete se osjećati mnogo bolje  i sigurnije. Ukoliko nešto  tajite to vas  opterećuje i oduzima dio energije koja vam je potrebna za učenje i igru.

 

vijesti
TRGOVAČKA I TEKSTILNA ŠKOLA U RIJECI - priprema za upis
Jadranka Perković-Sušanj / datum: 15. 6. 2020. 10:13

TRGOVAČKA I TEKSTILNA ŠKOLA U RIJECI

STANE VONČINE 1 A

51 000 RIJEKA

U Rijeci, 15.06.2020.

 

Poštovani,

 

Ovim Vas putem molimo da obavijestite učenike osmih razreda Vaše škole da će se priprema za upis u Trgovačku i tekstilnu školu u Rijeci, za smjer Dizajner odjeće, održati u petak, 26.06.2020. i u petak 03.07.2020. s početkom u 09,00 h.

Pripreme obuhvaćaju upoznavanje s školom, predmetima i predmetnim profesorima te  vježbu crtanja i slikanja.

Također, učenike pozivamo da prate web i facebook stranicu Škole.

Pribor za rad je osiguran te ga nije potrebno donositi.

S poštovanjem,

Antonija Bukša, dipl.oec.


[OPŠIRNIJE]Informacije o srednjim školama
Jadranka Perković-Sušanj / datum: 11. 5. 2020. 19:44

Dragi osmaši,

s obzirom na nezavidnu situaciju ove godine "normalan" način informiranja o srednjim školama neće biti moguć, tako da se svi moramo prilagoditi . No, ne brinite se, mi mislimo na Vas i sve će biti u redu. Uskoro ćemo dobiti i upute iz Ministarstva o upisu u srednje škole. Vi samo redovito učite, šaljite domaće zadaće na vrijeme i pitajte učitelje sve što vam nije jasno. Trudite se postići što bolji uspjeh, a vidim da većina učenika to i čine. Oni koji imaju bilo kakve probleme neka mi se jave.

U nastavku i u prilogu pod OPŠIRNIJE možete saznati informacije o srednjim školama u Rijeci koje su poslale materijale za vas.

Vaša pedagoginja

 

Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka

U srijedu, 13. svibnja 2020., od 16 do 18 sati organizira virtualni dan otvorenih vrata. Pripremili su kanale za video pozive u kojima će sudjelovati učenici i nastavnici  gimnazije. Detaljne informacije o danu otvorenih vrata nalaze se na mrežnim stranicama škole www.gam.hrwww.gimnazija-amohorovicica-ri.skole.hr i na Facebook stranici škole https://www.facebook.com/Gimnazija-Andrije-Mohorovičića-Rijeka-134257809063/ 

 

 

Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci
Poštovani,
s obzirom na okolnosti zbog kojih nismo u mogućnosti posjetiti Vašu školu i predstaviti se učenicima osmih razreda, šaljemo Vam poveznicu na interaktivni letak  Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci. Molimo Vas da proslijedite poveznicu učenicima osmih razreda i njihovim roditeljima. Nadamo se da će kroz letak dobiti osnovne informacije koje će im pomoći pri odabiru srednje škole, a za sva dodatna pitanja mogu nam se slobodno obratiti putem maila i telefona. 

https://view.genial.ly/5eb26ff4fce0030d3826b148/interactive-image-interactive-image

Lina Debelić, stručni suradnik psiholog
Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci
Gajeva 1, Rijeka
tel. +385 51 217 770

 
 
Srednja škola za elektrotehniku i računalstvo

U ovim novim i nešto drugačijim vremenima za sve nas, kada nismo u mogućnosti predstaviti Vašim učenicima osmašima svoju školu, programe i aktivnosti uživo, šaljemo Vam jedan kratki video uradak s osnovnim informacijama o našoj školi koje bi mogle zanimati Vaše osmaše.

Stoga Vas molimo da ovaj video podijelite s učenicima u njihovim virtualnim učionicama, kako bi oni i njihovi roditelji/staratelji mogli dobiti kratki uvid života i rada u našoj školi, te kako bi se pri odabiru  srednje škole lakše opredijelili i odlučili.

 Lijepi pozdravi iz Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo.

https://vimeo.com/418019108

 

Strojarsko brodograđevna škola za industrijska i obrtnička zanimanja (BIŠ) 

Za detaljniji uvid i pogled kroz prozor u našu školu, šaljemo vam kraći video materijal kojim smo predstavili sve smjerove srednjoškolskog obrazovanja koje nudimo. Također nismo zaboravili dostaviti vam na uvid letak naše škole kako biste stekli barem manji dio dojma o ugodnoj atmosferi kojom je ispunjena naša svakodnevica. Dostavljamo vam link kojim pobliže predstavljamo našu školu, smjerove koje nudimo, zanimanja koja upisujemo, nasmješena i sretna lica naših učenika i njihovih vještih ruku djela:

https://www.youtube.com/watch?v=vX1QirmZVUU&feature=youtu.be

 

Tehnička škola 

šaljemo vam prezentaciju o našoj školi te se nadamo da će pomoći učenicima osmih razreda pri odabiru srednje škole. Bili bismo zahvalni ako biste prezentaciju proslijedili svojim učenicima/roditeljima.

Prezentacija je u prilogu i treba ju  preuzeti na računalo i potom pokrenuti.

Za sva pitanja, stojimo na raspolaganju.

Tehnička škola, Rijeka

Vukovarska 58

 

Graditeljska škola za industriju i obrt

Poštovani!

Najljepše molim da prezentaciju naše škole proslijedite svakom osmašu ponaosob, a  koji  je po svom uspjehu skloniji upisu u trogodišnju strukovnu školu. Napominjemo da je naša škola posebno senzibilizirana za rad s djecom s teškoćama u razvoju i ima zaposlenog defektologa i pedagoga.  Unaprijed zahvaljujem!

Prezentacija je u prilogu!

 S poštovanjem, ravnatelj Damir Milišić

 


[OPŠIRNIJE]Ponašanje u virtualnoj učionici
Jadranka Perković-Sušanj / datum: 20. 4. 2020. 18:53

Dragi učenici i roditelji!

Našli smo se svi, uključujući  učenike, učitelje, roditelje i  stručne suradnike u novoj i neizvjesnoj situaciji koja od svih nas traži promjene u načinu života.

Odjednom ništa više nije isto kao prije.

Pred nama je duže i neizvjesno razdoblje virtualne suradnje i nastave na daljinu. Novim načinom rada i učenja moramo se pridržavati   pravila  i smjernica komuniciranja u digitalnom okruženju.

Više o ponašanju u virtualnoj učionici pogledajte pod OPŠIRNIJE.

 

 


[OPŠIRNIJE]Kako organizirati prostor za nastavu kod kuće?
Jadranka Perković-Sušanj / datum: 20. 4. 2020. 18:06

Dragi učenici,

Važno je za „školu kod kuće“ odabrati mirno mjesto gdje dijete neće biti ometano. Neka to bude stalno mjesto za učenje kod kuće.

Položaj tijela – djeca će vjerojatno doći u napast da kod kuće uče ležeći i u krevetu. Međutim kad ležimo, vrlo brzo postanemo pospani. Zato je važno da kod kuće djeca obaveze vezane uz školu rade sjedeći ili stojeći.

Osvjetljenje – najbolje je koristiti prirodno svjetlo. Optimalna temperatura je 20 - 21˚C, s time da je bolje da je u prostoriji hladnije nego toplije jer je previsoka temperatura u okolini povezana s umorom.

Prozračiti sobu u kojoj dijete uči  i češće nego inače.

Glazba – preporuča se ne slušanje radija ili glazbe čije nas riječi tjeraju na pjevanje. Dijelu ljudi odgovara određeni dio pozadinske buke pa se njima preporuča da slušaju instrumentale.

Pribor – školski pribor neka se uvijek nalazi na istom mjestu. Ostavljanje pribora posvuda povećava vjerojatnost gubitka vremena na traženje pribora.

Također, ono što je jako važno za mentalno zdravlje, je staviti u raspored i aktivnosti koje nam pričinjavaju zadovoljstvo, a ne samo obveze.

Pedagoginja


[OPŠIRNIJE]Kako organizirati nastavu kod kuće (savjeti za učenike i roditelje)
Jadranka Perković-Sušanj / datum: 20. 4. 2020. 17:56

Dragi učenici i roditelji,

Gotovo preko noći djeca i roditelji su izgubili svakodnevnu rutinu i uhodanu strukturu koja se sastojala od odlaska u školu, različitih izvanškolskih aktivnosti i vremena provedenog kod kuće. Novonastali izostanak jasne strukture može dovesti do zbunjenosti i nejasnoće u prilagodbi na nove zahtjeve situacije kod učenika, a i kod roditelja. Zato je potrebno biti strpljiv i djeci – učenicima  jasno slati poruku kako se nalazimo u situaciji u kojoj se  nastava odvija na značajno drugačiji način, ali je jednako važna i njeno uredno funkcioniranje doprinjet će željenom uspjehu  na kraju školske godine.


[OPŠIRNIJE]Prezentacija za učenike u vezi s epidemijom
Jadranka Perković-Sušanj / datum: 20. 4. 2020. 17:36

Dragi učenici,

 

pod OPŠIRNIJE pročitajte prezentaciju koju je za vas i vaše roditelje poslao naš školski liječnik, Dr Kresina, vezano za trenutnu situaciju ostajanja kod kuće radi epidemije COVID-19.

 

Vaša pedagoginja

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju