preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Trsat" Rijeka

Login

 

Klikom se pokreće skidanje uputa za pristup Online roditeljskim sastancima

MS TEAMS

e-Dnevnik

Upisi u srednje škole

Korisne stranice

     

    

   

 

Kalendar
« Srpanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

  Izvor: http://www.meteo-info.hr

Grad Rijeka

Riječki karneval

Korisni linkovi

 

Tražilica
RASPORED SATI

 

Vremenik ispita

Raspored informacija

                                                                                                                                         

Priloženi dokumenti:
Termini informacija.docx

ŠKOLSKO ZVONO

Priloženi dokumenti:
raspored trajanja nastave.docx

KATALOG UDŽBENIKA

Kalendar rada

Školski kurikulum

Arhiva naših vijesti

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 4. 2017.

Ovaj mjesec: 482
Ovaj tjedan: 482
Danas: 77
Novosti iz knjižnice
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Mediteranska prehrana (10/13)
Autor: Silvija Franović, 29. 12. 2018.

Mediteranska prehrana na hrvatskom Jadranu, njegovoj obali i otocima i dijelom zaleđa upisana je na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva 2013. godine


Maslinovo ulje, riba i morski plodovi, meso, sirevi, mahunarke, žitarice, orašasti plodovi i sušeno voće prepoznatljivi su i neizostavni u mediteranskoj prehrani. Ona je osnova cjekokupnoga kulinarstva naše obale, otoka i dijela zaleđa.

Posebnost mediteranske kuhinje očituje se u načinu uzgoja te u obradi namirnica, njihovoj pripremi i konzumaciji koje su tijesno povezane s okolišem i prirodnim sezonskim ritmom.Važnost takve prehrane očituje se u društvenoj,duhovnoj i materijalnoj sferi svakidašnjeg života te u običajima životnog i godišnjeg ciklusa.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju