preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Trsat" Rijeka

Login

e-Dnevnik

Upisi u srednje škole

Korisne stranice

     

    

   

 

Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

  Izvor: http://www.meteo-info.hr

Grad Rijeka

Riječki karneval

Korisni linkovi

 

Tražilica
RASPORED SATI

 

Vremenik ispita

Raspored informacija

                                                                                                                                         

Priloženi dokumenti:
Termini informacija.docx

ŠKOLSKO ZVONO

KATALOG UDŽBENIKA

Kalendar rada

Školski kurikulum

Arhiva naših vijesti

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 4. 2017.

Ovaj mjesec: 5861
Ovaj tjedan: 1424
Danas: 51
DEBATA

Debatni klub OŠ Trsat

           Debata je izvannastavna aktivnost koja se u našoj školi provodi već dugi niz godina. Program je ponuđen učenicima šestog, sedmog i osmog razreda, a sastajemo se jednom tjedno po dva školska sata tj. 70  tijekom školske godine. Osim toga sudjelujemo na natjecanjima i turnirima pa debata uključuje  druženje s učenicima drugih škola.

           Za osobni razvoj učenika kao cjelovite osobe važno je da činjenice ne prihvaćaju kao nešto konačno već da se prema informacijama koje primaju, stavovima i vrijednostima odnose kritički.  To se razvija postepeno primjenom različitih strategija poučavanja kritičkog mišljenja.  Debata kao vještina argumentirane rasprave odvija se prema utvrđenim pravilima i u određenom vremenskom okviru.   Radom u debati želimo kod naših učenika razvijati  toleranciju i sposobnost za prihvaćanje drugačijih stajališta i mišljenja, razvijati aktivno slušanje, učiti artikulirano i argumentirano iznositi mišljenje, poticati samoučenje i samostalno istraživanje  izvora znanja, učiti sagledavati problem sa više aspekata, raditi u timu i poticati suradničko učenje.          

             Debatni program prihvaćen je od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te su natjecanja uvrštena  u Vremenik natjecanja, susreta i smotri  u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.  Županijsko natjecanje održava se  u ožujku, a državno u svibnju. Teza na koju se debatira je zadana i određuje ju državno povjerenstvo, a debatira se i na nepripremljenu tezu tj. onu koju učenici sami pripremaju na natjecanju.

             Učenici koji su uključeni u debatu mogu sudjelovati i na kampu „Ljetna škola debate“ u organizaciji Hrvatskog debatnog društva,  kada se tijekom cijelog dana odvijaju seminari i  radionice, a  organizira se  u kolovozu.

Priprema debate

Pravila debate

Prednosti korištenja debate 

 

 

 

preskoči na navigaciju